Podotherapie en Slippers

Zodra de zon aan kracht wint en de temperaturen weer aangenaam worden, wil menigeen de voeten de vrijheid geven. Niet langer opgesloten in de strakke schoenen of pumps, maar heerlijk vrij, enkel ondersteund door een zool en bandje over de voet of tussen de teen. Kortom massaal worden de slippers weer tevoorschijn gehaald!

Helaas kan het zijn dat uw voet meer nodig heeft dan de standaard slipper, omdat u al een podotherapeutisch hulpmiddel, zoals zolen of orthese, draagt. Uw podotherapeut van Noord-Holland Noord kan hier een oplossing voor bieden! Op basis van uw bestaande therapie wordt een extra paar zolen gemaakt. Deze wordt voorzien van een onderzool en een slipper bovenwerk. En uw slipper is klaar om u de zomer uw voeten de vrijheid te geven die u graag wenst!

Belangrijk: Nog niet alle praktijken maken slippers en u kunt alleen slippers van de podotherapeut laten maken als u al zolen naar tevredenheid draagt van uw behandelend podotherapeut. Vraag uw podotherapeut naar de mogelijkheden!

Wilt u meer weten over deze slippers van uw podotherapeut? Neemt u dan contact op met uw behandelende praktijk!

 

Medical Taping Concept

Recent hebben de podotherapeuten van Noord-Holland Noord alleen een cursus in Medical Taping Concept gevolgd. De tapetechniek is een van oorsprong Japanse behandelingsmethode genaamd Kinesio Taping en is in 1998 door FysioTape BV in Nederland geintroduceerd. Door de jaren heen is deze techniek steeds verder geoptimaliseerd en wordt nu zeer breed ingezet voor diverse indicaties.

Het kunnen hanteren van de taping vergt een goede kennis van het menselijk bewegingsapparaat en mag in principe alleen door professionals worden ingezet. De podotherapeuten van NHN beschikken al over gedegen kennis van het onderste deel van het bewegingsapparaat en zijn dus in staat deze techniek op de juiste wijze te hanteren.

In het kort gezegd zorgt de tape ervoor dat de pijnprikkels afkomstig van bijvoorbeeld een blessure direct wordt gedempd. Tevens wordt het lichaam gestimuleerd de aangedane locatie te herstellen. Ook kan na het tapen weer vrijwel als nromaal worden bewogen! En dat dus zonder dat langdurige therapie eerst nodig is. Het uiteindelijk herstel kan uiteraard nog wel tijd in beslag nemen.

Uw podotherapeut kan u meer infromatie verstrekken over deze therapie en u kunt ook terecht op de website van Medical Taping Concept.

 

 

 
Banner