Medical Taping Concept

Recent hebben de podotherapeuten van Noord-Holland Noord alleen een cursus in Medical Taping Concept gevolgd. De tapetechniek is een van oorsprong Japanse behandelingsmethode genaamd Kinesio Taping en is in 1998 door FysioTape BV in Nederland geintroduceerd. Door de jaren heen is deze techniek steeds verder geoptimaliseerd en wordt nu zeer breed ingezet voor diverse indicaties.

Het kunnen hanteren van de taping vergt een goede kennis van het menselijk bewegingsapparaat en mag in principe alleen door professionals worden ingezet. De podotherapeuten van NHN beschikken al over gedegen kennis van het onderste deel van het bewegingsapparaat en zijn dus in staat deze techniek op de juiste wijze te hanteren.

In het kort gezegd zorgt de tape ervoor dat de pijnprikkels afkomstig van bijvoorbeeld een blessure direct wordt gedempd. Tevens wordt het lichaam gestimuleerd de aangedane locatie te herstellen. Ook kan na het tapen weer vrijwel als nromaal worden bewogen! En dat dus zonder dat langdurige therapie eerst nodig is. Het uiteindelijk herstel kan uiteraard nog wel tijd in beslag nemen.

Uw podotherapeut kan u meer infromatie verstrekken over deze therapie en u kunt ook terecht op de website van Medical Taping Concept.

 

 

 
Banner