Het onderzoek in vogelvlucht

Een eerste bezoek zal bestaan uit het noteren en controleren van uw personalia, een vraaggesprek, onderzoek van gewrichten, spieren en banden aan de voeten. Indien nodig zal ook onderzoek plaatsvinden aan knieën, heupen en rug en inspectie van huid en nagels.

De houding en stand van het lichaam wordt beoordeeld en er zal een analyse van uw looppatroon plaatsvinden.Het onderzoek kan eventueel met verschillende specifieke testen worden aangevuld. Aan het einde van het eerste onderzoek zullen de schoenen in het totale beeld worden betrokken en krijgt u indien nodig schoenadvies.

De podotherapeut verhelpt niet alleen aanwezige voetklachten en klachten die voortkomen uit het afwijkend functioneren van de voeten, maar spoort bovendien de oorzaak van de problemen op.
Wanneer de oorzaak van de klacht aan het einde van het eerste onderzoek in kaart is gebracht, kan de podotherapeut een passend behandeladvies geven.

De conclusie en adviezen van de podotherapeut worden aan het einde van het onderzoek met u besproken. De totale kosten voor de behandeling inclusief eventuele hulpmiddelen zullen met u worden doorgesproken en u krijgt daarvan een prijsopgave. De behandeling zal in gang worden gezet wanneer u akkoord bent met het behandelplan.
Aan het einde van uw bezoek, wordt er met u indien nodig een vervolgafspraak gemaakt. 

 

 
Banner